ГолосUA
11:14 17/11/2009

Вакарчук став почесним доктором Вроцлавського університету

Міністру освіти і науки України Івану Вакарчуку присвоїли звання Почесного Доктора (Honoris Cause) Вроцлавського університету (Польща).

Ректор Вроцлавського університету Марек Боярскій наголосив на великому внеску українського міністра в наукову, громадську діяльність та розвиток міжуніверситетської співпраці, повідомили у прес-службі МОН.

Іван Вакарчук подякував професорам, ректору і сенату Університету: «Висловлюю сердечну вдячність Вам, Ваша магніфіценціє, і всій академічній спільноті за таку високу честь, якої ви мене удостоїли. Поступ у добрих і дружніх стосунках між польським та українським народами, між Польщею та Україною складається саме з таких конкретних творчих зв’язків між окремими інституціями й окремими людьми».

З інавгураційною лекцією під назвою «Божественна пропорція» міністр освіти і науки України звернувся до присутніх українською мовою.

Нагадаємо, Іван Вакарчук перебуває з робочим візитом у Республіці Польща. В рамках відрядження заплановані переговори з міністром науки і вищої освіти Республіки Польща Барбарою Кудрицькою. Під час зустрічі міністри обговорять питання підготовки проекту угоди між Кабінетом Міністрів України і урядом Республіки Польща про створення Українсько-польського європейського університету.

 

Читайте также по теме