ГолосUA
11:54 25/09/2009

Вакцинація не могла стати причиною смерті дітини

 Вакцинація не могла стати причиною смерті дітей, зокрема, новонародженого у Донецькій області.

Таку думку на прес-конференції висловила директор Центру імунобіологічних препаратів Ганна Моїсеєва, передав кореспондент ГолосUA

«Це не було доказано прокуратурою, це думка академії наук, фахівців і ця думка обговорювалась багато разів. Справа в тому, Міністерство охорони остаточно не доказані і його спеціалісти запевняють, що ця смерть не пов’язана з вакцинацією, по часу — так», — запевнила Г.Моїсеєва.

«Ми багато разів чули, що до року в Україні у середньому помирає 5 тисяч дітей. Все, що протягом часу після вакцинації це — період аналізу та реєстрації всіх випадків. Для чого це, щоб в подальшому розібратись чи пов’язано це із вакцинацією», — зауважила вона.

Водночас директор наголосила, що «всі діти, які фактично померли протягом 1 місця, 2,4, 5, 6, 7 після народження — всі знаходяться в позавакцинальному періоді. Тобто не важливо, від чого дитина померла, чи це була механічна травма чи це було кишкове захворювання чи пневмонія. Всі ці випадки згідно міжнародних вимог українського законодавства повинні аналізуватись. Просто раніше ці випадки, ніхто не озвучував», — додала вона.

Нагадаємо, 17 серпня 2009 року 4-місячне немовля з села Бахмутське (м. Соледар, Артемівський район) померло в Донецькій дитячій міськлікарні №1. Напередодні, 14 серпня він отримав друге щеплення вакциною «Пентаксим» (с.D2213) виробництва Францію «Санофі Пастер». Перше щеплення дитина також одержала вакциною «Пентаксим» цієї самої серії місяць тому – 10 липня, і реакції на введення вакцини не було.

Проведене медичне розслідування засвідчило, що причиною смерті дитини стали набряк легенів, двостороннє осередкове запалення легенів невстановленої етіології. За попередніми висновками комісії, хвороба і смерть дитини пов`язані з вакцинацією лише за часом.

18 серпня прокурором Артемівського району за фактом смерті немовляти було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.140 Кримінального кодексу України «Неналежне виконання професійних обов`язків медичним або фармацевтичним працівником».

О.Оснач

 

Читайте также по теме