ГолосUA
10:24 17/10/2008

Валерій Коновалюк: Ющенко продавав Грузії зброю і після конфлікту

Президент України Віктор Ющенко продавав українську зброю Грузії і після серпневого конфлікту.

Про це в інтерв’ю газеті «Известия» заявив голова депутатської слiдчої комiсiї Валерiй Коновалюк.

За його словами, під виглядом гуманітарних вантажів 22 вересня велика кількість боєприпасів була відправлена до Батумі — в колишню військову частину на вулиці Маяковського. Для перевірки цієї інформації парламентська слідча комісія відправила запити у службу експортного контролю та міністру оборони Грузії.

Валерій Коновалюк заявляє, що Президент давав санкції та приймав рішення, оскільки , за словами депутата, «вся система експорту зброї керується ним».

Згідно наданої ним інформації, Україна продала Грузії чотири комплекси «Кольчуга».

Також голова слідчої комісії зазначив, що «однiєю з можливих причин розпуску Ради було бажання вплинути на хiд розслiдування i заблокувати роботу нашої комiсiї. Адже ми з’ясували: саме Україна вплинула на те, як у результатi розвивалися подiї на Кавказi».

За його даними, внаслідок таких дій Президента Міністерство оборони України недорахувалося сотень мільйонів гривень, адже, як стверджує народний депутат, «бронетехніка продавалась за заниженими цінами».

"Глава держави проводить полiтику марiонеткового характеру, обслуговуючи стратегiчнi плани заокеанських партнерiв", — вважає В.Коновалюк.

 

Читайте также по теме