«Валютні війни» провокують МВФ на зміцнення долару в світі – експерт

 

 

 

size="4">Так звані «валютні війни» провокують Міжнародний валютний фонд для закріплення долару у світі, як основної міжнародної валюти.

 

size="4">Про це сказав директор Інституту світової економіки та міжнародних відносин НАНУ Валерій Новицький у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

size="4">«Насправді відбувається поглиблення протистояння між світовою наддержавою та іншим світом. Розмови про валютні війни – це психологічне прикриття доларової експансії у всьому світі. Є один важливий суб’єкт міжнародно-економічних відносин, який зацікавлений в тому, щоб ці розмови відбувались і те, щоб валютні війни мали місце. Якщо в них будуть втягнуті інші країни, вони будуть послабляти їх національні валюти та укріплювати долар», — зазначив експерт.

 

size="4">За його словами, найбільша кількість заяв про так звані «валютні війни» лунає саме з вуст керівників МВФ. На думку В. Новицького, саме ця організація зацікавлена у зміцненні долару, як світової валюти. Він наголосив, що при втягування у «валютні війни» сторонніх країн, в середині них починають відбуватись процеси девальвації національної валюти і скупівлі долару, що потрібно МВФ для закріплення «зелених папірців» на світовому ринку.

size="\"4\""> 

Читайте также по теме