ГолосUA
06:53 19/02/2010

ВАСУ об 11.00 розгляне позов Тимошенко

Засідання Вищого адміністративного суду України за позовом Прем’єр-міністра України, кандидата у президенти Юлії Тимошенко призначено на сьогодні на 11:00.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Вищого адмінсуду.

Як повідомляв ГолосUA, Ю. Тимошенко 16 лютого подала до ВАСУ позовну заяву про оскарження результатів другого туру президентських виборів. За її словами, свідками під час процесу будуть міжнародні спостерігачі.

Зокрема, Тимошенко вимагає від суду визнати протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення та оголошення результатів виборів 7 лютого.

Крім того, вимагається визнати недійсним та таким, що виключає можливість достовірно встановити результати волевиявлення виборців протокол ЦВК від 14 лютого 2010 року про результати повторного голосування з виборів президента, а також зобов’язати ЦВК призначити повторне голосування з виборів президента на третю неділю після дня набрання рішенням суду законної сили.

Нагадаємо, 14 лютого кандидат на посаду Президента Віктор Янукович був офіційно визнаний ЦВК переможцем виборів. У другому турі президентських виборів він отримав 48,95% голосів виборців, а Ю. Тимошенко — 45,47%.

 

Читайте также по теме