ГолосUA
17:31 27/01/2009

Васюник хоче перерозподілити кошти спортсменів-олімпійців

Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник заявив, що на сьогодні немає більшого спортивного пріоритету, ніж забезпечення гідних умов участі українських олімпійців у світових змаганнях.

Про це він сказав сьогодні під час проведення засідання Оргкомітету з підготовки спортсменів до Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Всесвітніх універсіад, чемпіонатів світу та Європи.

За словами віце-прем’єра, кошти, закладені у бюджеті-2009 на підготовку українських спортсменів до зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор, варто перерозподілити.

«В умовах фінансової кризи ми маємо домогтися ефективного та економного використання кожної гривні на спортсменів. Ми можемо обмежитися в дечому іншому, такому, як поїздки адміністрацій, але на кожного спортсмена кошти мають бути перераховані», – зазначив Іван Васюник.

При цьому віце-прем’єр нагадав, що попри фінансову кризу у бюджеті-2009 кошти на підготовку спортсменів закладені. За його словами, в абсолютному розмірі – це майже удвічі більше, ніж було виділено на попередній період підготовки.

«Однак варто враховувати суттєвий вплив на загальну суму коливання курсу валют», — підкреслив він, додавши, що “раціональніше планування використання коштів на підготовку олімпійців також могло б допомогти знайти додаткові резерви”.

«Можна знайти резерви, щоб перейти кризу», — резюмував Іван Васюник.

Водночас Оргкомітет доручив міністерству фінансів та міністерству економіки попри фінансову кризу забезпечувати своєчасне виділення міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту обсягів фінансування, необхідних для якісної підготовки спортсменів України до ХХІ зимових Олімпійських та Х Паралімпійських ігор, реконструкції, капітального ремонту та оснащення спортивних баз олімпійської та паралімпійської підготовки.

 

Читайте также по теме