ГолосUA
16:38 16/08/2010

Вчені Росії та України дослідили Керченську протоку

Комплексні екологічні дослідження Керченської протоки провели фахівці з морської екології з російських та українських наукових закладів.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили в прес-службі Всеросійського науково-дослідного інституту рибного господарства й океанографії (ВНДІРО).

Дослідження проводилися на двох наукових суднах відповідно до підписаного меморандуму про наукове співробітництво між ВНДІРО та керченським Науково-дослідним інститутом рибного господарства. У ході робіт визначалися гідрологічні (температура, солоність, течії), гідрохімічні (кисень, біогени, органічна речовина) і гідробіологічні (фіто-, зоо-, іхтіопланктон та бентос) параметри. Вперше за останні 20 років була проведена зйомка всієї Керченської протоки, як з російського, так і з українського берега.

Основною метою експедиції була оцінка сучасного стану водних екосистем Керченської протоки (Керченської бухти і Таманської затоки включно) в умовах природного і катастрофічного антропогенного впливу після розливу нафтопродуктів і сірки в листопаді 2007 р. Результати дослідження вчені оприлюднять після обробки та аналізу даних.

Д. Кляхін  

 

Читайте также по теме