ГолосUA
09:56 27/01/2011

Вдова Кравченка не вірить, що Кучма причетний до вбивства Гонгадзе

Вдова екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка Тетяна Кравченко не вірить в причетність другого Президента Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це вона повідомила в інтерв'ю виданню “Сегодня”.

“Мені здається, об'єктивне і незалежне розслідування могло б пролити світло на роль Литвина (Володимира, спікера парламенту — ред.) у справі про вбивство Гонгадзе в досить несподіваному для багатьох ракурсі”, — сказала Т. Кравченко

При цьому вдова висловила думку, що Л. Кучма не причетний до злочину. “Стосовно Леоніда Даниловича, то я не вірю в його причетність до злочинного замовлення. Тому що, знаючи багато деталей, у тому числі і такі, про яких не прийнято говорити, добре розумію: ця брудна спецоперація була направлена перш за все проти Президента. Проти Леоніда Кучми і його вірогідного наступника. За великим рахунком — проти України. З Леонідом Даниловичем в нашої сім'ї досі хороші, теплі стосунки, які, сподіваюся, збережуться і надалі. Повторюю, у Юрія Кравченка не було жодних особистих мотивів зводити рахунки з Гонгадзе, який був вибраний лише тому, що фігурував в скандальних записах Мельниченка”, — підкреслила вона.

Нагадаємо, Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, згодом у лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

Читайте также по теме