ГолосUA
12:59 29/09/2009

Вдруге Одеський припортовий завод продаватимуть після виборів Президента

Наступний конкурс з продажу Одеського припортового заводу відбудеться у 2010 році після виборів Президента.

Про це заявив колишній голова Фонду державного майна України, народний депутат України від фракції «Наша Україна-Народна Самооборона» Олександр Бондар в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.  

«Повторний конкурс буде оголошений, думаю, після виборів Президента», — сказав він, додавши при цьому, що раніше немає ні необхідності, ні можливості оголошувати його повторно.

За його словами, по-перше, організувати повторний аукціон не дозволять строки, а по-друге, треба змінити процедуру відбору покупців.

«Не було обмежень для промислових інвесторів. Уряд зробив абсолютно прозорою цю процедуру — беруть участь всі, хто має прибутки і хто надав пропозиції щодо поліпшення фінансово-економічного стану підприємства. Проте я завжди наголошував на тому, щоб відбір покупців базувався за профілем діяльності», — сказав він, наголосивши, що претенденти на купівлю ОПЗ мають непряме відношення до виготовлення азотних добрив та аміаку.

Як пояснив О. Бондар, один з потенційних покупців, компанія «Азот-сервіс», материнською структурою якої є найбільша компанія нафтово-хімічної галузі Росії «Сибур Холдинг», спеціалізується на проведенні ремонтних і будівельно-монтажних робіт. Про компанію «Нортіма», що є підконтрольною групі «Приват» Ігоря Коломойського, взагалі довгий час нічого не було відомо. «Флора-Фрунзе», що входить до «Енергетичного стандарту» Костянтина Григоришина, займається декоративний садівництвом і вирощуванням овочів.

 «Їм (покупцям — ред.) вигідно або з юридичної, або з іншої точки зору» купити Одеський припортовий завод», — сказав екс-голова Фонду держмайна.

 

Читайте также по теме