Вита Середа
09:12 26/12/2010

Вечір пам’яті Василя Симоненка в Черкасах “переселяють” у менше приміщення

 

Творчий вечір пам’яті Василя Симоненка, який відбувається у Черкасах, цьогоріч вирішили провести не в філармонії чи драмтеатрі, а в Будинку вчителя, де значно менше місць і де не можна буде розмістити всіх охочих вшанувати пам'ять поета.

Про це йшлося під час прес-конференції в черкаському обласному осередку Спілки письменників України, передав кореспондент ГолосUA.

Вечір пам'яті відбудеться 12 січня о 15 годині у Будинку вчителя. До цього часу цей захід відбувався завжди або в драматичному театрі або в обласній філармонії. Цього року вечір вирішили “переселити” у Будинок вчителя. За словами голови черкаського осередку спілки Валентини Коваленко, причини для такого переселення є суб'єктивними.

Як нам пояснили, драмтеатр зайнятий новорічними ранками, хоча наш вечір буде проводитися тоді, коли ранки вже завершаться. А філармонія не дала чіткої відповіді, чому вечір не можна проводити у їхньому приміщенні. Ми нічого не маємо проти Будинку вчителя, там гарне, камерне приміщення, але там тільки 200 місць, тоді як на вечір Симоненка щороку приходило значно більше людей”, — пояснила В. Коваленко.

Нагадаємо, що вечір пам'яті Василя Симоненка є традиційним і проводиться щорічно в січні. Під час вечора вручається літературна премія імені поета, яку засновано у 1987 році. Як стало відомо ГолосUA, цьогоріч премію присуджено поетові з Чернівецької області Василю Місевичу.

Читайте также по теме