ГолосUA
17:28 06/09/2010

Велика Британія пообіцяла підтримку євроінтеграційним прагненням України

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко провів переговори з Державним секретарем у закордонних справах і справах Співдружності Великої Британії Вільямом Хейгом. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Під час зустрічі керівники зовнішньополітичних відомств дійшли спільної думки щодо необхідності активізації політичного діалогу в дусі відносин стратегічного партнерства. Сторони обговорили можливість організації візиту Президента України В.Ф.Януковича до Лондона вже до кінця 2010 р. />  

В центрі уваги переговорів перебували питання практичної співпраці між Україною та Великою Британією, яка зможе вийти на якісно новий рівень після лібералізації візового режиму для громадян України. Міністри обговорили перспективи розвитку торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, зокрема, в контексті підтримки Британією євроінтеграційного курсу України.

В.Хейг надав запевнення у всебічній підтримці євроінтеграційного курсу України та реформ, які проводить український уряд, наголосивши при цьому на необхідності поглиблення як економічних, так культурних зв’язків між двома країнами.  

К.Грищенко та В.Хейг узгодили напрямки Українсько-британської взаємодії у рамках міжнародних організацій, передусім ООН та ОБСЄ, а також обговорили окремі актуальні питання міжнародної політики, зокрема, українсько-російські відносити, ситуацію в Афганістані, на Близькому Сході та в Придністров’ї, можливості залучення британських інвестицій в економіку України в світлі проведення фінальної частини Євро-2012 в нашій державі. Зокрема, сторони розглянули можливості співробітництва в банківський сфері, розвитку інфраструктурних проектів в Україні, ґрунтуючись на досвіді Великої Британії, залучення інвестицій в агропромисловий комплекс України та розвиток співпраці в енергетичній сфері.  
 

Читайте также по теме