ГолосUA
17:35 06/08/2009

Велика Британія ужорсточила умови видачи громадянства

Британський уряд запровадить систему балів для набуття громадянства. Після 5 років легального проживання в країні громадянином можна стати, набравши певну кількість балів, наприклад, за активність у громадському житті. />  
Досі іноземці могли автоматично набути британське громадянство після 5 років законного перебування в країні. Але по запровадженні нового закону після п’яти років наступатиме випробувальний період, що може тривати ще до п’яти років, протягом якого кандидат у громадяни буде змушений набрати певну суму балів. Зокрема, новий консультативний документ імміграційної служби пропонує додаткові бали за добровільну громадську діяльність, як-от агітацію за політичні партії, профспілкову діяльність, участь у правлінні школи.

Додаткові бали пропонують також за поселення в Шотландії, що потерпає від нестачі робочих рук, за потрібні Британії кваліфікації і професії, за художні й наукові заслуги, високий рівень володіння англійською. Бали можна й втратити "за неповагу до британських цінностей".
 

За матеріалами "Німецької хвилі"
 

Читайте также по теме