ГолосUA
14:38 31/05/2009

«Велика вісімка» створить міжнародний механізм для боротьби з піратством

Учасники чергової зустрічі G8 виступили за створення міжнародного механізму для боротьби з піратством на морі.

До такого висновку прийшли міністри внутрішніх справ, міністри юстиції і генпрокурори країн «Великої вісімки» на зустрічі, яка відбулася в Римі, повідомили Euronews.

Учасники зустрічі в Римі домовилися укріплювати міжнародну правову співпрацю і розробити механізм із кримінального переслідування піратства. Деякі учасники римської зустрічі, в тому числі й міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні, виступили за створення Міжнародного трибуналу з піратства.

Лише у 2008 р. сомалійські пірати більше 100 разів нападали на торгові судна і захопили 35 з них. На даний момент флібустьєри утримують в заручниках близько 300 людей і 17 судів. Але коли вдається захопити самих піратів, виникають проблеми з тим, де і як їх судити: чіткі правові норми з цього питання відсутні.

Говорилося на нараді і про співпрацю в боротьбі з нелегальною іміграцією. Р.Мароні розповів про заходи, що вживаються в Італії: «Ми почали виконувати частину нашого плану із боротьби з нелегальною імміграцією, і ми продовжимо його виконувати, дотримуючись при цьому міжнародного права», — сказав він.

Після завершення наради в Римі 30 травня ц.р. пройшла маніфестація протесту антиглобалістів. У лавах демонстрантів було багато іммігрантів, які протестували проти прийнятого в травні парламентом Італії «Пакету безпеки». За цим документом нелегальну імміграцію включено до списку злочинів, за які передбачено кримінальне покарання.

 

Читайте также по теме