ГолосUA
15:25 24/12/2009

Великий відсоток безробіття у країні вигідний для українських олігархів — Симоненко

Зростаюче безробіття вигідне в першу чергу власникам приватних підприємств, адже це дає їм можливість порушувати законодавство та не зважати на думку професійних спілок.

Про це заявив кандидат на посаду Президента України Петро Симоненко у прямому ефірі одного з телеканалів Херсонщини, передав кореспондент ГолосUA.

“Чим більше безробітних, тим вигідніше власнику. Автоматично знижується заробітна платня, і він менше платить, і він викидає всі соціальні програми і не займається цим, адже соціальні програми фінансувалися з прибутку підприємства. А далі він (підприємець — ред.) відмовляється від співробітництва з державою, бо йде у тінь”, — наголосив лідер Компартії України.

За його словами, сучасна управлінська модель країною не дозволяє здійснювати контроль за приватним бізнесом, адже “влада наразі представляє тільки інтереси великого капіталу”. “А влада наверху…вони там крадуть і дають красти нижче. І це призводить до того, що взагалі в державі немає політики, в тому числі з формування нових робочих місць”, — зауважив П. Симоненко.

Натомість, кандидат від лівих заявив, що очолювана ним політична сила має намір повернути державі роль монополіста в базових галузях виробництва. Тим самим, за словами П. Симоненка, вдасться не тільки відновити робочі місця, а й створити нові.

“Ми пропонуємо повернути у державну власність базові галузі промисловості. Лякають суспільство, що начебто це перерозподіл. Нічого подібного. Ми на підставі закону без волюнтаризму будемо вирішувати це питання. Повернемо вугільну, хімічну, металургійну, енергетичну галузі, військово-промисловий комплекс, суднобудівну та важке машинобудування”, — резюмував головний комуніст країни.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме