ГолосUA
05:10 15/10/2010

Великобританія може допомогти Україні у розвитку інфраструктури до Євро-2012

 

Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков обговорив з міністром Великої Британії у справах Європи Девідом Лідінгтоном можливість співпраці двох країн у питанні реалізації масштабних інфраструктурних проектів у рамках проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це йшлося під час зустрічі віце-прем’єр-міністра України з міністром Великої Британії у справах Європи, повідомила прес-служба уряду.

Д. Лідінгтон привітав Б. Колеснікова з тим, що Україна остаточно отримала право проведення Євро-2012. «Я знаю про ваші успіхи протягом останніх шести місяців», — підкреслив міністр Великої Британії у справах Європи та наголосив на необхідності обміну досвідом, оскільки Велика Британія готується до проведення у Лондоні Олімпійських і Параолімпійських ігор 2012 року.

Водночас Б. Колесніков закликав Д. Лідінгтона сприяти відкриттю консульських установ у східних областях України з метою активізації туризму та бізнес-контактів між країнами.

Віце-прем’єр-міністр України також звернув увагу на необхідність розширення маршрутів британських авіаліній, які нині здійснюють перельоти лише до Києва, і на інші міста України. Б. Колесніков наголосив на потребі розвитку співпраці між країнами у культурній сфері. За його словами, Україна надаватиме допомогу всім британським навчальним закладам, які готові відкривати свої філії на території нашої держави.

Читайте также по теме