ГолосUA
06:02 30/09/2010

Великобританія наголосила на необхідності громадської підтримки внесення змін до української Конституції

Зміни до української Конституції повинні бути підтримані широким загалом.

Про це заявив посол Великобританії в Україні Лі Тернер в ефірі «5 каналу», коментуючи ситуацію з розглядом конституційної реформи у суді. /> «Найважливіше — це той спосіб, у який обговорюються зміни до Конституції. Це має бути демократичний і конституційний процес. Зміни Конституції мають відбуватися за підтримки широкого загалу, а не за бажанням якоїсь купки людей», — наголосив він.

На переконання дипломата, дебати та дискусія з цього приводу на всіх рівнях є «дуже важливою та надзвичайно вагомою».

При цьому Лі Тернер підкреслив, що не бачить можливості для автоматичної зміни Конституції, як це відбулося у 2006 році.
«Я поки що не бачу відповіді на питання що станеться, коли Конституційний суд винесе ухвалу про те, що Конституція 2004 року то неконституційна річ? Що далі буде, що з цього випливає?», — зазначив він.

Водночас посол запевнив, що Венеціанська комісія Ради Європи за ініціативи України зможе надати свою точку зору на це питання для того, аби Україна могла в легітимний спосіб при потребі змінити Конституцію.

Нагадаємо, що 23 вересня Конституційний суд України почав розгляд справи про правомірність політреформи, ухваленої в грудні 2004 р.

А.Береза
 

Читайте также по теме