ГолосUA
06:28 30/09/2010

Великобританія підтримує членство України у ЄС – Посол Великобританії в Україні

Великобританія підтримує членство України у Європейському союзі.

Про це сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Лі Тернер у ефірі «5 каналу».

«Велика Британія вже давно потужно підтримує членство України у Європейському Союзі. Ми гадаємо, що це абсолютно європейська країна», — сказав він.

Водночас Лі Тернер зауважив, що коли Україна виконає всі необхідні для цього умови, то має приєднатися до ЄС.

За словами Посла, наразі перебіг переговорів про членство України у ЄС проходить складний етап. Зокрема йдеться про Всеосяжну угоду про вільну торгівлю, а саме про переговори щодо співробітництва у сільськогосподарській галузі та наданні послуг.

«Але ми бачимо, що і для України, і для Євросоюзу вона принесе величезні переваги», — підкреслив Посол.

Він також наголосив, що Україна має поважно поставитися до цього процесу і приготуватися до продовження перемовин гідним чином, аби отримати глибоку, всеосяжну угоду про вільну торгівлю з ЄС. Адже, за словами Посла, це може принести нам додаткові 5% річного економічного зростання та відкриє доступ до 300-мільйонного ринку ЄС.

Нагадаємо, у 2009 році британські компанії експортували в Україну товарів та послуг на суму 545 мільйонів фунтів стерлінгів. Великобританія є шостим найбільшим інвестором в Україні. У разі вступу України до ЄС Великобританія отримає вагомі переваги – кількість споживачів спільного ринку зросте до 50 мільйонів осіб.

І. Носальська />  

Читайте также по теме