ГолосUA
10:44 17/09/2008

Великобританія вперше повернула Україні злочинця

Великобританія вперше екстрадитувала до України злочинця, якого розшукавали каналами Інтерполу.

 Як повідомляє пресс-служба Міністерства внутрішніх справ, про це заявив куратор Національного центрального бюро Інтерполу в Україні, заступник міністра внутрішніх справ Україн Володимир Бедриківський.

За його словами, заарештованого, громадянина України 1979 р. н., було затримано в Лондоні у лютому 2008 року з фальшивими документами та доставлено в аеропорт “Бориспіль” рейсовим літаком Лондон-Київ під конвоєм працівників МВС. Підозрюваного розшукували за звинуваченням в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень і зараз відправлено до Івано-Франківської області для притягнення до кримінальної відповідальності.

Володимир Бедриківський наголосив, що передача громадянина з Великобританії до України свідчить про авторитет та повагу до української служби Інтерполу. Він нагадав, що торік до України вперше були проведені екстрадиції з Швейцарії та Греції.  /> Як повідомив генерал-лейтенант міліції Володимир Бедриківський, впродовж 2008 року із використанням можливостей Інтерполу було встановлено особи 151 злочинця, які розшукувалися правоохоронними органами України та інших країн (за аналогічний період 2007 року — 146). Зокрема, в Україні знайдено 64 особи, які розшукувалися зарубіжними колегами. Найбільше знайдено зловмисників з Чехії – 21 особу, по 7 осіб — на відповідні запити з Німеччина та Польщі, по 5 – на запити з Угорщини та Литви. За кордоном каналами Інтерполу розшукано 87 осіб, найбільше в Росії – 11, в Чехії та Німеччині – по 10, Польщі, Ізраїлі та Італії – по 7.

 

Читайте также по теме