ГолосUA
09:10 19/05/2009

Велику кільцеву дорогу у Києві будуватимуть за іноземні кошти

Тривають переговори про залучення іноземних інвестицій у проект будівництва Великої кільцевої дороги.

Про це журналістам повідомив керівник Державної служби автомобільних доріг України «Укравтодор» Вадим Гуржоc , передав кореспондент ГолосUA.

«Тривають переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком. До кризи вони вже підтверджували своє бажання щодо участі у цьому проекті, і поки ми не отримали негативної відповіді», — сказав він.

В. Гуржос наголосив, що реалізація проекту розглядається на рівні з залученням концесійних коштів. «При реалізації концесійних контрактів, як правило, беруть участь фінансові консорціуми та міжнародні фінансові організації. Великі інфраструктурні проекти у Європі не реалізуються без їх участі», — сказав він.

За його словами, перший етап проекту реконструкції Великої кільцевої дороги буде частково реалізовано до проведення Євро-2012. «До Євро-2012 буде зведено ділянку між Броварами та Борисполем, роботи там тривають за кошти Державного бюджету», — повідомив директор «Укравтодору».

Він також додав, що цього року буде завершено план економічних обгрунтувань подальших проектів в рамках будівництва Великої кільцевої дороги. «До кінця цього року заплановано розробку тендерної документації та конфесійних договорів для залучення інвесторів у цей проект», — підсумував В. Гуржос.

О. Ремовська

 

Читайте также по теме