ГолосUA
12:22 28/09/2010

Венесуела розглядає можливість повернення двох українських моряків з арештованого судна — МЗС

Венесуела розглядає можливість передати Україні двох членів екіпажу арештованого судна “B Atlantic” — українських громадян Устименка та Устенка.

Про це повідомив речник МЗС України Олександр Дикусаров під час брифінгу в столиці, передав кореспондент ГолосUA.

“Наразі у Міністерстві внутрішніх справ Венесуели опрацьовується питання підготовки документів української сторони щодо прийняття рішення про передачу громадян Устименка та Устенка в Україну”, — повідомив Дикусаров.

За його словами, після рішення Верховного суду Венесуели щодо конфіскації судна “B Atlantic” та ув’язнення екіпажу ситуація навколо зазначеного суду не змінилася.

Крім цього, речник МЗС поінформував ЗМІ щодо ситуації навколо суден “Eleni P” і “Mari de Margarita”, серед членів екіпажу яких є по одному громадянину України. За його словами, ситуація навколо захоплених піратами суден залишається незмінною. Переговори із сомалійцями тривають, проте екіпаж перебуває у задовільному стані і забезпечений усім необхідним.

Нагадаємо, що 16 серпня суд Венесуели виніс рішення про позбавлення українських моряків судна “B Atlantic” терміном 9 років, а також арешту судна за наркотрафік.

Швейцарське судно “B Atlantic” було затримано в 2007 році в порту м. Маракайбо. Венесуельські правоохоронці знайшли на судні 125 кг кокаїну й посадили по домашній арешт 60-річного капітана і його 50-річного заступника.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме