ГолосUA
18:16 04/11/2010

Верховна Рада не захотіла посилити боротьбу з браконьєрством

 

size="4">Верховна Рада України відхилила проект закону “Про внесення змін до закону України “Про тваринний світ” (щодо посилення заходів з охорони та раціонального використання тваринного світу та боротьби з браконьєрством)”.

 

size="4">За це рішення проголосували 33 з 397 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">Документом, що був ініційований нардепом від фракції КПУ Олександром Голубом, пропонувалось заборонити виготовлення, продаж і використання браконьєрських знарядь, а також ввезення до України капканів, синтетичних сіток і електровудок, які використовуються виключно з браконьєрською метою.

 

size="4">Зокрема, чинний закон передбачав доповнити новою статтею 52-1 "Заборонені знаряддя добування об'єктів тваринного світу", згідно з якою "забороняється виготовлення, збут та застосування отруйних та анестезуючих засобів, колючих, давлячих та капканоподібних знарядь лову, електроловильних систем (електровудки), вибухових речовин, пташиного клею та синтетичних сіток".

size="4">Повний перелік заборонених знарядь добування об'єктів тваринного світу та порядок їх вилучення визначається Кабінетом Міністрів.

 

size="4">Також пропонується доповнити статтю 53 закону "Про тваринний світ" нормами про заборону ввезення до України з-за кордону широко розповсюджених браконьєрських синтетичних сіток, електровудок і капканів.

Читайте также по теме