ГолосUA
09:06 16/04/2010

Верховна Рада не змогла ініціювати звільнення Стельмаха

Верховна Рада відмовилася направити запит Президентові України Віктору Януковичу про необхідність внесення подання до парламенту про звільнення голови Нацбанку Володимира Стельмаха.

Відповідний запит представників фракції «Наша Україна-Народна Самооборона» Юрія Кармазіна і Миколи Катеринчука підтримали 96 народних депутатів за необхідних 226.

Автори запиту хотіли звернутися до Президента з вимогою про необхідність невідкладного внесення до парламенту подання на звільнення з посади глави НБУ Володимира Стельмаха у зв’язку із закінченням терміну його повноважень.

«Оскільки ті збитки, яких під час управління Стельмахом було завдано державі та її громадянам у вигляді нестабільності грошової одиниці України, потурання банківським аферам, ігнорування вимог цивільного кодексу України, що призвело до масового пограбування українського народу, знецінення національної валюти, небажання банків виплачувати вкладникам депозити і дивіденди, і грубого порушення їхніх конституційних прав, а також підриву авторитету банківської системи, можна буде мінімізувати тільки після невідкладного виконання вимог Конституції України щодо звільнення Стельмаха з цієї посади», – йшлося в запиті.

Водночас, планується, що аналогічний запит направлять голові Верховної Ради Володимиру Литвину.

Нагадаємо, минулого місяця Президент Віктор Янукович заявляв, що не має наміру вносити у Верховну Раду подання на звільнення Стельмаха, 5-річний термін повноважень якого на посаді голови НБУ завершився в грудні минулого року.

 

Читайте также по теме