ГолосUA
10:17 19/11/2010

Верховна Рада попередньо схвалила зміни до Конституції

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Верховна Рада України попередньо схвалила внесення змін до Конституції України.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">За відповідне рішення проголосувало 305 народних депутатів із 334 присутніх у залі, передав кореспондент ГолосUA.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Згідно з прийнятим рішенням, зокрема, терміни повноважень парламенту і Президента України становлять п'ять років. Таким чином, наступні вибори до Верховної Ради мають відбутися останньої неділі жовтня 2012 року, а Президента — останньої неділі березня 2015 року.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Нагадаємо, що сьогодні Конституційний суд України прийшов до висновку, що продовження терміну повноважень Верховної Ради місцевих рад і не порушує прав і свобод громадян.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Суд дав позитивний висновок щодо законопроекту (№ 7265) про внесення змін до Конституції, що передбачають проведення чергових парламентських виборів у жовтні 2012 року, а Президента України — остання неділя березня 2015 року. Це рішення обумовлене тим, що 30 вересня 2010 року набув чинності Конституція в редакції 1996 року.

 

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Відповідно до встановленої процедури, для внесення змін до Конституції за наявності позитивного висновку Конституційного суду за них на одній сесії повинні проголосувати не менше 226 народних депутатів, і на наступній сесії — не менше 300. Таким чином, дані зміни можуть вступити в силу не раніше лютого 2011 року.

Читайте также по теме