ГолосUA
12:40 10/07/2009

Верховна Рада розгляне доцільність перебування Юрія Павленка на посаді міністра

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з перевірки дотримання законодавства України під час проведення реконструкції об’єктів державного підприємства Національний спорткомплекс "Олімпійський" рекомендує Верховній Раді розглянути доцільність перебування Юрія Павленка на посаді міністра у справах сім’ї, молоді та спорту. />  

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції народний депутат від Партії регіонів Віктор Корж.
 

За його словами, відповідний проект постанови Верховної Ради та звіт комісії зареєстровані в парламенті. Він також наголосив, що комісія встановила численні порушення чинного законодавства під час реконструкції НСК "Олімпійський".
 

Як зауважив Віктор Корж, за непрозорою схемою проводився конкурс з визначення переможця для реконструкції НСК "Олімпійський". Із порушенням законодавства було призначено в.о. гендиректора НСК "Олімпійський" Віктора Чернявського.

Народний депутат зазначив, що В.Чернявський є громадянином трьох країн, про що свідчить відповідний лист СБУ, надісланий до Мінсім’ї та Секретаріату президента. В.Корж також повідомив, що із порушеннями законодавства було змінено тендерний комітет, а до його складу призначені особи, які не мають відповідних сертифікатів.
 

Депутат також відзначив, що немає остаточного кошторису реконструкції НСК "Олімпійський". "Ніхто не знає, коли стадіон буде побудований, скільки він буде коштувати, і чи буде він збитковим, чи прибутковим", — зазначив В.Корж.
 

У той же час, голова Тимчасової слідчої комісії, депутат Партії регіонів Равіль Сафіуллін зазначив, що комісія пропонує продовжити свою роботу, оскільки ще не отримала всю необхідну інформацію від Генпрокуратури та Контрольно-ревізійного управління.

 

Читайте также по теме