ГолосUA
12:37 17/12/2008

Верховна Рада ухвалила 14 антикризових законів

Верховна Рада України закінчила роботу.

Як передав кореспондент ГолосUA, засідання закрив перший заступник Голови парламенту Олександр Лавринович. />  
Народні обранці сьогодні ухвалили 14 антикризових законів. Зокрема, Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань діяльності системи кредитної кооперації».
 
Цим законопроектом передбачається введення єдиних термінів, а також єдиних підходів до принципів діяльності кредитного союзу.
Документ має упорядкувати питання, що стосуються державної реєстрації, здобуття статусу фінансової установи, ліцензування кредитних союзів.
 
Також депутати проголосували за Закон «Про внесення змін до Закону «Про Митний тариф». Згідно з пояснювальною запискою, реалізація норм закону позитивно вплине на встановлення прозорих відносин в зовнішньоекономічній діяльності, забезпечення стабільності на споживчому ринку і ціновій ситуації на ньому, а несанкцірнований імпорт перейде в легальні потоки, що, у свою чергу, поповнить надходження до державного бюджету, підвищить конкурентоспроможність продукції вітчизняних товаровиробників.

Введення його норм в дію саме з 1 січня 2009 року дозволить національним товаровиробникам поступово адаптуватися до вимог СОТ.
 
Наступне пленарне засідання розпочнеться у четвер о 10 ранку.

 

Читайте также по теме