ГолосUA
08:06 22/10/2009

Верховна Рада ухвалила закон про протидію розповсюдження дитячої порнографії

Верховна Рада України ухвалила законопроет №3271 «Про внесення змін і доповнень в деякі законодавчі акти України (Про протидію розповсюдження дитячої порнографії)».

За законопроект проголосувало 404 депутати з 437 зареєстрованих в залі, передає кореспондент «ГолосUA».

 Згідно нового закону до Кримінального кодексу України будуть внесені зміни стосовно відповідальності за розповсюдження продукції порнографічного характеру в процесі якої залучені діти або неповнолітні.

Також за новим законом передбачено внесення змін в закон України «Про телекомунікації». Згідно цих змін провайдери телекомунікаційних сіток зобов язані віднині інформувати правоохоронні органи про всі вииявлені факти матеріалів порнографічного зхарактеру, а також факти виготовлення збуту і розповсюдження дитячої порнографії.

Крім того, проектом визначається обов’язок споживачів телекомунікаційних послуг у разі виявлення в мережі Інтернет контенту, пов’язаного з насильством, дитячою порнографію, проявами расової і національної нетерпимості та тероризму, пропагандою наркотиків, порушенням прав інтелектуальної власності повідомляти про це провайдерів телекомунікацій і/або правоохоронні орган.

Зміни до закону України "Про захист суспільної моралі" визначають поняття продукції порнографічного характеру, створеної за участю дитини або з використанням її образу, вироблення дитячої порнографії з метою її розповсюдження за допомогою комп’ютерних систем, пропонування або надання доступу до дитячої порнографії за допомогою інформаційно-комунікаційних систем, розповсюдження дитячої порнографії за допомогою інформаційно-комунікаційних систем, купівля, обмін та зберігання дитячої порнографії за допомогою комп’ютерних систем для себе чи іншої особи тощо.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме