ГолосUA
09:22 27/11/2008

Верховний Суд реанімував справу проти Бакая

Колегія суддів палати кримінальних справ Верховного Суду України визнала незаконним закриття справ проти екс-голови Державного управління справ Ігоря Бакая.

Про це повідомила газета «Дело».

В Україні Ігоря Бакая звинуватили в кількох державних злочинах, проте в 2006 році Печерський суд Києва постановив припинити розслідування. У 2007 році на бік Бакая також став Апеляційний суд столиці, який припинив міжнародний розшук екс-голови ДУСі.

Верховний Суд України відновив статус-кво й анулював рішення першої і другої інстанцій. Тепер Бакай знову не може виїжджати за межі Росії, де зараз перебуває, інакше буде затриманий Інтерполом. Окрім цього, автоматично відновлюється арешт його майна, рахунків у банках та цінних паперів. Подібні санкції будуть застосовані і до дружини Ігоря Бакая, а також його тестя. Справа надіслана на новий судовий розгляд до Печерського суду столиці.

Нагадаємо, Ігор Бакай виїхав з України в розпал президентських виборів 2004 року. В березні 2005 року Бакай отримав російський паспорт і, за його словами, посаду в державних структурах Росії. Водночас, в Україні проти колишнього чиновника було порушено кілька кримінальних справ, серед основних — перевищення службових обов’язків, а також незаконне відчуження державного майна. Збитки, завдані Бакаєм на посаді керівника Державного управління справами, перевищили 350 млн. грн.

 

Читайте также по теме