ГолосUA
19:04 16/01/2009

Верховний суд розсекретив радянські «цілком таємні» документи

Верховний суд України розсекретив чергову частину документів, які стосуються діяльності судової влади УРСР і мали гриф «цілком таємно» і «таємно».

Про це повідомили у прес-службі ВСУ.

Це було зроблено на підставі і в порядку, визначеному чинним законодавством України про державну таємницю.

Зокрема, нетаємними стали більше тисячі документів, виданих судовими і іншими державними органами Української РСР в 1982 році.

Значна частина цих документів стосується розгляду кримінальних справ, за якими засуджених розстрілювали.

Статус секретних документів також втратили доповідні записки і інформаційні довідки Верховного суду УРСР в ЦК КПУ про стан злочинності в Українській РСР, про хід виконання партійних постанов по організації роботи з листами і пропозиціями трудящих, про вивчення роботи судів республіки у справах про відділення церкви від держави і школи, про проведену роботу по посиленню боротьби з розкраданням державної власності, хабарництвом і спекуляцією.

Розсекречена також довідка про роботу пленуму Верховного суду УРСР за 1980-1982 роки, оглядові довідки про розгляд судами справ про навмисні вбивства за обтяжливих обставин, про рецидивну злочинність.

Також стала несекретною інформація Ради Міністрів УРСР про факти розкрадання у особливо великих розмірах, скоєних особами з організованих угруповань, про виконання рішень партії і уряду з питань зміцнення боротьби з особами, що ухиляються від суспільно-корисної праці, і таке інше.

 

Читайте также по теме