ГолосUA
06:24 08/05/2009

Верховний суд США відмовився призупинити депортацію Дем’янюка

Верховний суд США відмовився призупинити депортацію до Німеччини Джона (Івана) Дем’янюка, уродженця України, а тепер американського громадянина, який проживає в Клівленді (штат Огайо).

Про це повідомив «Newsru.ua».

У Німечинні 89-річного Дем’янюка чекає суд за участь у розправах над десятками тисяч полонених фашистами євреїв в роки Другої світової війни.

Суддя Джон Стівенс ніяк не прокоментував своє рішення не задовольняти прохання. Однак, міністерство юстиції США виступило із заявою, в якій стверджувалося, що медики визнали колишнього охоронця концтабору придатним для перельоту до Німеччини. Також був представлений відеозапис, який засвідчує здатність Дем’янюка пересуватися самостійно.

Клопотання про відтермінування депортації як мінімум на 90 днів подав до Верховного суду адвокат Дем’янюка Джон Бродлі. Одним із основних аргументів захисника військового злочинця було те, що той занадто старий і хворий, щоб без наслідків для здоров’я витримати тривалий переліт до Європи.

Нагадаємо, Івана Дем’янюка, вихідця з України, а нині особу без громадянства, підозрюють у причетності до вбивства 29 тисяч євреїв у концтаборі Собібор на території окупованої німецькими нацистами Польщі.

 

Читайте также по теме