ГолосUA
12:20 07/04/2010

Весняно-польові роботи господарствам Київщини обійдуться у 1,2 млрд грн.

Весняно-польові роботи господарствам Київщини обійдуться у 1,2 млрд грн.

Про це заявив губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк на прес-конференції в Київі, передав кореспондент ГолосUA.

"За розрахунками господарств області, загальна прогнозована потреба в коштах на проведення весняно-польових робіт врожаю 2010 року становитиме 1,2 мільярди гривен", — заявив Анатолій Присяжнюк.

За його словами весняно-польові роботи будуть проведені за рахунок власних коштів господарств, з яких 64% буде надано за рахунок отримання банківських кредитів. Разом із тим в 2009 році було засіяно озими на 15 тис. гектарів менше від запланованої цифри і тому врожай 2010 року буде значно меншим, ніж очікували. Також Анатолій Присяжнюк зазначив, що провів діалоги із власниками господарств і домовився про збільшення на 10 тисяч гектарів посівів цукрового буряку, на 28 тисяч га — кукурудзи і на таку ж площу збільшиться кількість цілого ряду ринково привабливих культур.

Загалом, за даними губернатора, 83% полів Київщини перебуває у доброму та задовільному стані, 17% — у слабкому. Також він додав, що 35 тисяч гектарів полів потребують пересіву.

К.Коваленко  

 

Читайте также по теме