ГолосUA
12:05 06/08/2008

Ветеринарна служба вилучила з обігу 1210 тонн продукції тваринного походження

Спільно з іншими контролюючими службами з початку року вилучено з обігу 1210 тонн продукції тваринного походження сумнівної якості на суму понад 18 млн. гривень. Про це сьогодні повідомила прес-служба Держкомітету ветеринарної медицини України. Із цієї кількості 1142 тонни м`ясопродуктів вже утилізовано 

За інформацією прес-служби, під час проведення ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті було проведено 352 затримки підконтрольних вантажів. Зокрема 170 затримок відбулося через відсутність ветеринарних документів, 124 — за невиконання ветеринарних вимог та 58 затримок вантажів, заборонених до ввезення.

Крім того, Державний комітет ветеринарної медицини провів аудит систем контролю здоров’я тварин, зокрема щодо губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби, у Нідерландах та Німеччини на предмет можливості ввезення племінної худоби з цих країн в Україну, а також здійснив аудит систем контролю здоров’я тварин та безпечності харчових продуктів у США на предмет можливості експорту в Україну яловичини та свинини.

Проінспектовані також переробні підприємства Бразилії (35 підприємств), Польщі (66), Угорщина (4), Російської Федерації, Молдови, Казахстану, Узбекистану тощо.

Читайте также по теме