Виборча кампанія у Київській області досягла апогею конфліктності — КВУ

 

Вибори в Київській області за останнє десятиріччя відзначалися великою конкуренцією, яка дуже часто переходила в конфліктність. Така тенденція останніх років дуже чітко простежується і при підготовці до місцевих виборів 2010 року.

 

Про це сказав голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції.

 

«Зважаючи на близькість до столиці, в Київській області ми завжди відзначали досить високий рівень організації виборчого процесу та високий рівень кваліфікації членів виборчих комісій. Водночас велика конкуренція і протистояння на виборах у Київській області завжди мали гострий характер. "Ми бачимо, що конфліктність наразі досягла апогею», — зазначив О. Черненко.

 

Він розповів, що через скасування виборів до міської ради Києва багато потенційних кандидатів від політичних партій «переформатували свої виборчі кампанії» і почали переходити в Київську обласну раду або районні і міські ради міст Київської області. «Велика кількість кандидатів, які реєструвалися на вибори, призвела до того, що Київська область опинилася в епіцентрі скандалів. Ми бачили протистояння в процесі реєстрації, скандали й досі тривають», — продовжив О. Черненко.

 

Голова правління КВУ також поінформував про те, що траплялися випадки, коли комісії вибірково підходили до скасування і відмови в реєстрації кандидатів.

«Але в багатьох випадках кандидати самі безвідповідально підходили до подачі документів на реєстрацію», — сказав він.

За його словами найбільш поширені відмови реєстрації депутатів (до 50%) були пов'язані з тим, що кандидати вказували неправдиві дані щодо членства в тій чи іншій партії.

«Ці кандидати свого часу вступили в кілька партій, вийти з яких забули. Тому вони йшли на вибори як безпартійні або від якоїсь партії, при цьому не припинивши членство в інших партіях. Це є порушенням закону і підставою для відмови в реєстрації», — резюмував О.Черненко.

Читайте также по теме