ГолосUA
11:08 11/10/2010

Виборчі комісії будуть втручатися і впливати на результат виборів — КВУ

Виборчі комісії на місцях не замовляють якісні пломби для опломбування урн для голосування, а також пакети для передачі протоколів з мокрими печатками, оскільки реалізовують своє бажання втрутитися виборчий процес і вплинути на результат голосування. 

Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA. 

“Складається враження, що вони шкодують гроші. Однак дуже часто справа не в грошах, а в бажанні таким чином втрутитися і вплинути на результат виборів”, — сказав він.

У той же час експерт наголосив, що бюлетенів у нинішній виборчій гонці буде дуже багато. “У містах — до семи на одного виборця. У селах, що входять в територіальну зону міста — до 10 бюлетенів на одного виборця”, — зазначив голова КВУ.

У зв'язку з цим, Олександр Черненко наголосив, що необхідно вітати будь-який спосіб, який дозволить уникнути фальсифікацій. 

“Демократія повинна коштувати дорого. Ми звернемося з офіційними листами у виборчі комісії, щоб вони закуповували потрібні засоби захисту, щоб у такий спосіб захистити документацію”, — сказав експерт.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме