ГолосUA
17:16 14/01/2010

Виборчі комісії підготовлені вкрай погано — експерт

На нинішніх президентських виборах, як ніколи, погано підготовлені виборчі комісії.

Про це сказав голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

“Виборчі комісії підготовлені вкрай погано, у комісіях відбуваються постійні ротації, погане матеріальне та технічне забезпечення. Також накладають свій відбиток і погодні умови, адже вперше вибори у нас проходять зимою, до того ж зима з досить складними умовами”, — наголосив він.

Черненко також зауважив, що ситуація з фінансуванням виборів ускладнюється через неприйнятий бюджет. “У бюджеті-2009 було передбачено 200 мільйонів гривень, які повинні були надійти з ЦВК ще в жовтні, але на кінець 2000 року надійшло тільки 80% цієї суми. А за підрахунками ЦВК за 2 місяці 2010 року, під час яких будуть проходити вибори, потрібно мільярд гривень. І це при тому, що бюджету немає. Так, Кабмін прийняв постанову, що ці гроші перерахує Дерказначейство і Мінфін, але питання в тому, де взяти цей мільярд? З таким же успіхом Кабмін міг прийняти постанову про те, щоб перестав падати сніг”, — наголосив посадовець.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи багато порушень спостерігається на виборчих комісіях та під час виборчої кампанії взагалі, експерт зазначив: “Суттєвих порушень законодавства ми поки що не фіксували, поки що спостерігалися тенденції, які були впродовж декількох місяців — порушення умов агітації, агітація з використанням службового положення, підкуп виборців”.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме