ГолосUA
13:21 28/09/2009

Виборчі комісії вноситимуть виборців до списків у день виборів

У Центральній виборчій комісії ще не визначилися з переліком підстав та документів, які дають підстави для внесення у дільничній списки в день виборів президента.

Про це на прес-конференції заявила заступник ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, законодавець не визначив перелік документів на підставі яких дільнична виборча комісія має право вносити в список в останній день.

«Тому виборчі дільниці на свій розсуд прийматимуть такі рішення… Звісно, така невизначеність породжує загрозу того, що один виборець зможе проголосувати відразу на кількох дільницях, але по цьому питанню ЦВК буде приймати роз’яснення, аби на дільницях приймалися максимально обгрунтовані рішення та щоб унеможливлювалися зловживання», — підкреслила чиновник.

При цьому Ж. Усенко-Чорна запевнила, що у випадку, коли у паспортному документі не підтвердяться дані про постійне місце проживання громадянина, і він вже буде внесений до іншої дільниці, підстав для його включення у список день виборів не буде.

Водночас, заступник голови ЦВК закликала всіх бажаючих змінити виборчу дільницю якомога раніше звертатись до дільниць реєстрації виборців з відповідними заявами, довідками з роботи чи навчання.

Нагадаємо, що нова редакція закону про вибори Президента України скасувала відкріпні талони та дозволила вносити виборців до списку в день голосування.

А. Береза

 

Читайте также по теме