Вибори були вкрай низько організованими, — КВУ

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Місцеві вибори — 2010 були вкрай низько організованими.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це повідомив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="4">«Ці вибори були вкрай низько організовані з кількох причин: перше і найголовніше — це закон, який передбачав таку виборчу систему, де багато бюлетенів, кандидатів і спостерігачів. Одразу було ясно, що комісії з таким навантаженням просто не зможуть впоратися», — сказав він, додавши, що другою причиною низької організованості виборів став низький рівень кваліфікації членів виборчих комісій.

face="Times New Roman, serif">
size="4">О. Черненко зазначив, що законодавством були відведені надзвичайно короткі строки на формування комісій, друк бюлетенів та уточнення списків виборців. «Багато чого просто фізично не можна було зробити за такий короткий термін», — сказав він.

face="Times New Roman, serif">
size="4">За словами О. Черненка, рівень політичного протистояння під час місцевих виборів, також негативно позначився на їх організації. «На дільницях були постійні провокації, скандали, звинувачення. Це створювало загальну атмосферу на дільницях таку, що нормально організовувати виборчий процес було дуже складно», — зазначив голова правління КВУ.

Читайте также по теме