ГолосUA
14:12 22/07/2010

Вибори до місцевих рад будуть проходити у хаосі — експерт (додано ГОЛОС)

Вибори до місцевих рад, призначені на 31 жовтня, будуть проходити у повному безладі, оскільки новий закон про вибори до місцевих рад досі не підписаний Президентом Віктором Януковичем.

Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

/> (ГОЛОС)

За його словами, якщо протягом 10 днів закон про місцеві вибори не буде підписаний Президентом, відповідно до чинного закону, виборчий процес має розпочатися за 90 днів до дня голосування, тобто приблизно 1 серпня.

“Місцеві територіальні виборчі комісії і місцеві ради уже мають здійснювати певні повноваження. І якщо вони цього не будуть робити у положений термін, а будуть чекати, поки набуде чинності новий закон, — це буде повне сум’яття. Але якщо новий закон набуде чинності до 1 вересня, це призведе до ще більшого хаосу і юридичного безладу”, — зазначив О. Черненко.

Крім того, він зауважив, що держбюджет на 2010 рік не передбачає кошти на проведення виборів, а відповідне рішення ВР зможе ухвалити лише восени.

Нагадаємо, що 10 липня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", внесений головою фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим. Наразі Закон перебуває на розгляді у голови Верховної Ради Володимира Литвина.

М. Мамаєва
 

 

Читайте также по теме