ГолосUA
12:33 01/08/2010

Вибори мера Ізмаїла не відбулись

Дострокові вибори мера Ізмаїла (Одеська область) не відбулися.

Про це повідомив представник Одеської обласної організації Комітету виборців.

З його слів, міліція 31 липня вилучила виборчі бюлетені.

Джерело додало, що ввечері 30 липня вибори в Ізмаїлі було скасовано рішенням Ізмаїльської міської територіальної виборчої комісії.

Виборцям більш ніж на 20 виборчих дільницях повідомили, що вибори скасовано за рішенням тервиборчкому.

За даними джерела, Апеляційний суд Одеської області розглядає клопотання в.о. голови Ізмаїльської міськради Ірини Рудниченко про арешт надрукуваних виборчих бюлетенів.

"Тобто триває судова тяганина, затіяна одеською владою з метою скасування дострокових виборів", — сказав представник одеської облорганізації КВУ.

Факт вилучення бюлетенів підтвердив журналістам перший заступник начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області Анатолій Бахчиванжі.

"Бюлетені для виборів мера міліція прийняла під охорону й видасть їх тільки за рішенням суду… На виборах ми виконуємо 2 функції — охорону бюлетенів для голосування й охорону громадського порядку. Не буде рішення суду — бюлетені не дамо", — сказав він.

Бахчиванжі додав, що міліція залишається поза політикою.

Як повідомляло агентство, 8 липня Верховна Рада скасувала проведення позачергових виборів низки місцевих рад і сільських, селищних, міських голів, призначених на 1 серпня, серед яких і вибори мера Ізмаїла.

Таке рішення парламент прийняв у зв’язку із проведенням чергових місцевих виборів 31 жовтня.

30 липня голова правління КВУ Олександр Черненко заявив, що вважає малоймовірним проведення позачергових виборів мера Ізмаїла 1 серпня, тому що нинішня влада міста всіляко перешкоджає проведенню виборів.

Черненко розкритикував Раду за рішення щодо скасування виборів 1 серпня.

Він вважає, що в такий спосіб парламент порушив Конституцію, тому що, відповідно до одного з рішень Конституційного Суду, у повноваження парламенту входить тільки призначення виборів, а не їх скасування.

Черненко вважає, що Рудниченко не зацікавлена в проведенні виборів, тому що, мабуть, не бачить можливості виграти. />  

За матеріалами: Українські новини 

Читайте также по теме