ГолосUA
13:35 24/12/2009

Вибори Президента відбудуться на фоні серйозної недовіри до всіх політиків — Центр Разумкова

Вибори Президента України відбудуться на фоні серйозної недовіри до всіх політиків країни.

Таку думку сьогодні висловив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, передав кореспондент ГолосUA.

«Власне вибори Президента — це навіть не менше зло будуть обирати, а будуть обирати більш звичне зло, і більш комфортне для себе», — сказав він. При цьому соціолог зауважив, що позитивним явищем є те, що українці взагалі голосуватимуть. «Але дуже позитивним є момент, що незважаючи на те, що достойного вибору для людей немає, більшість розчарувалося, вони підуть на вибори й голосуватимуть», — сказав він.

А. Биченко переконаний, що вибори потрібні, оскільки вони змінять українську владу. «Нехай наступна влада і не краща, але щоб була можливість її також змінити. Після кількох циклів таких змін, політики зрештою зрозуміють, що вони будуть змінені, що вони не вічні при владі, і якщо не досягатимуть національних інтересів, будуть замінені», — сказав фахівець. Експерт переконаний, що вже через 5-10 таких циклів, українці обиратимуть між достойними.

У свою чергу, директор програм політичного аналізу і безпеки Міжнародного центру перспективних досліджень Віктор Чумак зауважив, що вибори — це єдиний спосіб впливати на владу. «Це єдиний спосіб впливати на владу і більш-менш її формувати. Як ці вибори ми б не називали, нам доведеться обирати, оскільки будь-які спроби революції — авторитарні спроби, вони принципово не приведуть до покращення життя в країні в цілому. Кожні вибори створюють нові правила, і ми повинні на ці правила самі ж і впливати», — сказав він.

О. Оснач

 

Читайте также по теме