ГолосUA
08:27 01/11/2010

Вибори пройшли без фальсифікацій і їх можна визнати легітимними — міжнародні спостерігачі

 

На думку міжнародних спостерігачів, в Україні вибори до місцевих рад пройшли без фальсифікацій і їх можна визнати легітимними.

 

Про це повідомили на прес-конференції міжнародні спостерігачі.

/> "Загальне враження: вибори пройшли організовано, хоча, з огляду на масштаби, не можна виключити, деякі похибки, але в цілому, на мою особисту враженню, не було виявлено порушень, які могли б поставити під сумнів легітимність цих виборів", — заявив Олександр Бабаков, заступник голови Держдуми Федеральної ради Російської Федерації (ФС РФ).


Всі з присутніх підкреслили високу активність громадян та її позитивний вплив на прозорість виборів.


"Масово були присутні політичні партії, організації, громадськість, це говорить про гарантії того, що будь-які фальсифікації виключені", — підкреслив О.Бабаков.


Говорячи про порушення, спостерігачі наголосили, що вони були незначні і поодинокі.


"Ми помітили, що не скрізь були зняті портрети кандидатів, а на ділянці № 2003 один з кандидатів продовжував вести свою пропаганду. Це грубе порушення", — заявила президент американо-російської торгової палати США Хелен Теплицька.
"Були заявлені два будинки, відсутні на карті. Ми заявили про це голові комісії. Він сказав, що про це вже знає і вживе заходів", — додала секретар з міжнародних зв'язків Соціал-демократичної партії Чехії Катаріна Пруткова.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте также по теме