Вибори, що відбулись, можуть дати шанс розвитку регіональної політики – Когут

 

Наслідкам місцевих виборів в Україні може стати розвиток регіональної політики.

 

Про це голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут заявив на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, ці вибори «мають величезне значення на національному рівні». «Ця виборча кампанія справді може дати величезний поштовх для розвитку реальної політики, тої, що виробляється на рівні кожного міста. Це поки що гіпотеза, але я дуже сподіваюся, що ці вибори стануть дуже серйозним поштовхом для посилення місцевого самоврядування, чого зараз немає. Ці вибори мають шанси змінити акценти і створити передумови для реальної адміністративно-територіальної реформи», — наголосив політолог.

 

Окрім цього, на переконання експерта, виборці мають шанс отримати користь від того, що вже найближчим часом слідом за місцевими відбудуться парламентські вибори.

 

«Дуже скоро партіям доведеться звітувати за те, як вони себе поводять, що вони роблять, як вони реалізують свої обіцянки, дуже скоро доведеться демонструвати якісь результати. Саме це і може посприяти ефективності місцевої влади», — наголосив він.

 

Читайте также по теме