11:43 29/10/2014

Вибори у 102-му окрузі пройшли чесно — міжнародні спостерігачі

Офіційні міжнародні спостерігачі заявили про те, що виборчий процес у межах одномандатного округу №102, на Кіровоградщині, відповідав європейським стандартам, і цим Україна довела, що крокує шляхом демократичних перетворень.

Такі висновки зробили представники Інституту європейської перспективи та безпеки (Франція) за результатами моніторингу виборчої кампанії в межах 102-го округу, передає канал 112.

«Порушення під час виборів були незначні. Вони не відобразилися на результатах голосування та не вплинули на процес вільного волевиявлення громадян. Прозорість виборчих перегонів була забезпечена великою кількістю спостерігачів та журналістів, завдяки яким вдалося попередити кількість порушень. Дільничні комісії виконали свою роботу ефективно та прозоро. Усі ЗМІ, в тому разі й міжнародні, мали можливість всебічно висвітлювати перебіг голосування та підрахунку голосів, що безперечно є ознакою демократії», — йдеться в коментарі Інституту європейської перспективи та безпеки».

Спостерігачі додали, що усі спроби, що були зафіксовані, нечесним шляхом вплинути на підсумок голосування, або попереджувалися, або не мали масового характеру.

«Можна констатувати, що результати цих виборів відобразили реальне волевиявлення громадян», — резюмували міжнародні спостерігачі.

Як повідомлялося раніше, ЦВК не має причин для визнання недійсними вибори мажоритарників у жодному окрузі.

"Підстав говорити про те, що в якомусь окрузі ми не матимемо згідно з встановленими підсумками голосування народного депутата-мажоритарника, немає", — заявив Костянтин Хівренко, прес-секретар ЦВК.

Читайте также по теме