ГолосUA
17:08 27/09/2010

Виборці ПР та КПУ найбільш мобілізовані до цих місцевих виборів — опитування

Виборці Партії регіонів та Комуністичної партії України найбільш мобілізовані до участі у місцевих виборах 31 жовтня.

Про це, як заявив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, свідчать дані соціологічного опитування, проведеного протягом 9 – 16 вересня 2010 року.

Також, за даними опитування, можна очікувати на активність виборів ВО «Свобода» та «Фронту змін». /> «Найбільша явка очікується на Донбасі і Заході, найменша – на Сході України», — зазначив керівник соцгрупи.

При цьому, за словами О. Антиповича, прихильники Партії регіонів мають найкращі очікування від місцевих виборів-2010.
«Виборці Батьківщини – навпаки – мають одні з найгірших очікувань. Високі очікування від виборів мають також прихильники «Свободи» – близько половини з них очікують оновлення місцевих рад, а от виборці «Сильної України» навпаки — найменше в це вірять. В регіональному розрізі найгірші очікування від виборів мають мешканці Сходу України, а найкращі – Донбасу», — зазначив він.

«Загалом, як свідчить опитування, 41% опитаних очікують, що в результаті цих місцевих виборів суттєво оновиться депутатський корпус місцевих рад, хоча лише 10% однозначно впевнені в цьому. Не очікують оновлення депутатського корпусу 42% опитаних, 17% — не визначились.

«Лише 29% опитаних очікують, що в результаті цих місцевих виборів місцеві депутати стануть більш підзвітні виборцям. Разом з тим вдвічі більше – 56% не мають таких очікувань», — розповів керівник групи «Рейтинг».

В цілому, 42% опитаних, за даними «Рейтингу», однозначно мають намір взяти участь у місцевих виборах 31 жовтня 2010 року. «Ще 36% скоріше мають намір взяти участь у виборах, ніж не мають. 7% опитаних скоріше не мають наміру взяти участь у голосуванні і 9% — точно не збираються цього робити. Ще 6% не визначились», — підсумував О. Антипович.

Опитування було проведено серед 2000 респондентів від 18 років шляхом формалізованого інтерв’ю. Можлива репрезентативна помилка не перевищує 3%.

А. Береза
 

Читайте также по теме