Віче на Софіївському майдані є виключно мирним заходом — організатори

Віче на Софіївському майдані, яке відбудеться 22 січня в день Соборності України, матиме виключно мирний характер без будь-яких провокацій.

Про це під час прес-конференції повідомив один з організаторів заходу, координатор народного комітету захисту України Михайло Ратушний, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, Віче під назвою «Від соборності Українських земель — до єдності Української Нації» є виключно мирною, об’єднавчою акцією у якій візьмуть участь як представники політичних партій, так і представники громадськості.

М. Ратушний зазначив, що заявку на проведення Віча Народний комітет захисту України та Українська всесвітня координаційна рада подали ще в минулому році. «Ми хочемо запевнити, що організатори не збираються здійснювати жодних провокацій», — наголосив він, коментуючи заяви керівництва МВС про можливе кровопролиття.

Координатор народного комітету захисту України повідомив, що у свою участь відзначенні дня Соборності України підтвердили такі партії як ВО «Свобода», партія «Батьківщина», «Наша Україна», Європейська партія, «Народна Самооборона», «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, Конгрес українських націоналістів, партія «Реформи й порядок» та УНП.

М. Ратушний також наголосив що організатори очікують більше 10 тисяч людей з усіх регіонів України .

«Перед початком Віча буде проведений молебень. УПЦ Київського патріархату, УГКЦ та представники євангелістичних церков підтвердили свою участь у ньому», — сказав М. Ратушний.

Віче відбудеться 22 січня на Софіївському майдані, початок о 14.00.

Читайте также по теме