ГолосUA
08:42 23/04/2010

Від газової угоди Москви та Києва постраждали російські бюджетники – Нємцов

“Янукович та Путін можуть святкувати перемогу». Першому вдалося збільшити платню за перебування Чорноморського флоту у Криму майже у сорок разів, бізнес другого – «Газпром» — не постраждав, оскільки підприємство звільнили від сплати мита”.

Так у своєму інтернет-блозі прокоментував російсько-українські домовленості голова Політради російської політичної партії Союз правих сил, колишній радник президента Віктора Ющенка Борис Нємцов, передав кореспондент ГолосUA.

Натомість, впевнений він, «постраждали військові, пенсіонери, вчителі, тобто всі, хто залежить від російського бюджету. Усього протягом десяти років, на які Росією надана знижка на газ Україні, мільйони бюджетників недоотримають 40 мільярдів доларів».

На думку політика, наслідком цих угод буде стрімке підвищення внутрішніх цін на газ, щоб перекрити величезні внутрішні борги, які зараз складають 60 мільярдів доларів. «А це означає, що ми ще більше будемо платити за комунальні платежі. Їх зростання у цьому році на 25-30% — це тільки початок», — наголосив Нємцов.  

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме