ГолосUA
06:28 11/06/2010

Від спеки у столиці помирають домашні тварини

Протягом останнього тижня до ветеринарних клінік столиці все частіше почали приносити домашніх тварин з тепловим ударом. Більшість з них не витримують спеки та помирають. /> Якщо люди ще якось можуть подбати про себе, то безпека тварин залежить тільки від їхніх господарів.

Як пояснила завідуюча клінікою ветеринарної медицини Святошинського району Наталія Андріуца, одна з головних причин, через які відбувається тепловий удар у тварин — халатність господарів. Найбільш розповсюджений приклад: господарі залишають тварин у машині на вулиці, а самі йдуть по магазинах. Автомобіль у цей час нагрівається мало не до ста градусів. Коли господарі повертаються, знаходять в машині труп.

Спеціалісти рекомендують у такі спекотні дні бути уважнішими до своїх улюбленців. Якщо у тварини віддишка, висунений язик, тече слина, варто насторожитись. У котів та собак немає потових залоз — терморегуляція відбувається через язик.

Аби тварини не перегрівались, вони повинні якомога менше знаходитись на відкритому сонці. Вигулюючи собаку у тіні, не варто давати їй велике навантаження. При можливості необхідно змочувати тіло тварини водою. Але у випадку теплового удару в жодному разі не лийте воду на голову, а намагайтесь скоріше відвезти тварину у ветлікарню.

За матеріалами: Газета по-київськи
 

Читайте также по теме