ГолосUA
08:22 07/07/2010

Від травматизму українці помирають частіше, ніж від інфекційних захворювань

Смертність від травматизму в Україні у порівнянні з іншими європейськими країнами є досить високою і скорочується дуже повільно.

Про це заявив головний нейрохірург управління охорони здоров’я м. Києва, екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук.

За його словами, основний відсоток в структурі смертності населення в Україні становлять серцево-судинні проблеми – 62%, онкологія – 12%, травматизм – 10-12%, інфекційні захворювання ( в тому числі СНІД, грип, ГРВІ) – 6 %.

«Загалом, травматизм сьогодні в структурі смертності населення займає третє, а інколи друге місце. І це, як правило, молоді люди й діти», — сказав М. Поліщук.

За даними, наведеними представником управління охорони здоров’я Києва, щорічно в Україні до лікарів звертаються понад 100 тис. людей з черепно-мозковими травмами, 10 тис. людей – з хребетними травмами (з них більше 2-х тис. людей мають важкі наслідки і ризикують залишитися інвалідами).

Особливо часто, підкреслив М. Поліщук, громадяни травмуються влітку, коли відпочивають і розважаються, часто зловживаючи міцними напоями. «Хотів би відзначити, що в Київській обласній клінічній лікарні зараз є 46 прооперованих пірнальників, яким лікарі в цілому зробили більше 80 операцій різної ступені складності. Дві третини цих потерпілих залишаться глибокими інвалідами», — сказав він, зауваживши, що лише двоє під час отримання травми були тверезими.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме