ГолосUA
08:24 08/01/2009

Відбулась перестрілка між Ліваном та Ізраїлем

В четвер зранку відбувся взаємний ракетний обстріл між Ліваном та Ізраїлем. />  
Як повідомило радіо Бі-бі-сі, спочатку по ізраїльському місту Нагарія на півночі країни з боку Лівану були випущені декілька ракет. За словами рятувальних служб, легкі поранення отримала одна особа.
 

Після цього, за інформацією джерел в ізраїльському командуванні, артилерія Ізраїлю відповіла вогнем в бік Лівану.
Напередодні лідер ліванського ісламістського руху "Хезболла" шейх Хасан Насралла заявив про можливість початку війни Ізраїлем через військову операцію, яку проводить ізраїльська армія в Секторі Газа.
Виступаючи на багатотисячному мітингу, він не виключив "будь-яких варіантів" у відповідь на "тривалу криваву бійню в Газі", і закликав бойовиків організації бути готовими відкрити "другий фронт". Поки "Хезболла" не взяла на себе відповідальність за ранкові обстріли.
Авіаудари ізраїльських ВВС по Сектору Газа відновились проти ночі на четвер після закінчення тригодинного затишшя, під час якого на територію Сектору була доставлена гуманітарна допомога.
Головною метою бомбардування буди прикордонні тоннелі між Єгиптом і Сектором Газа, через які, за даними ізраїльської розвідки, здійснюється транспортування зброї бойовикам "Хамас".

 

Читайте также по теме