ГолосUA
16:10 07/01/2009

Відбулась телефонна розмова Президента України з Президентом Чеської Республіки

Відбулась телефонна розмова Президента України Віктора Ющенка з Президентом Головуючої в Європейському Союзі Чеської Республіки Вацлавом Клаусом. Про це Голос.UA повідомили в прес-службі Президента України.

Глава держави поінформував співрозмовника про реальну ситуацію, що склалася із транзитом російського природного газу територією України до європейських споживачів через повне припинення 7 січня 2009 року о 7.44 год. за київським часом Російською стороною поставок газу в Україну для експорту в європейські країни.

Президент підкреслив, що Україна робила все можливе для забезпечення транзиту російського природного газу до Європи, використовуючи при цьому в тому числі український газ із підземних сховищ.

В.Ющенко запропонував В.Клаусу направити спостерігачів Європейської Комісії на пункти пропуску російського газу для транзиту територією України, а також на головний диспетчерський пункт ВАТ «Укртрансгаз».

Президент України підтвердив готовність української сторони негайно розпочати переговори щодо прозорої та прогнозованої процедури забезпечення європейських споживачів російським природним газом.

 

Читайте также по теме