ГолосUA
06:25 21/08/2010

Відділення міліції обладнають камерами спостереження

Юридичний департамент Міністерства внутрішніх справ готує законодавчі зміни для запобігання та мінімізації порушень прав громадян.

Про це повідомив правозахисник Едуард Багіров, передав кореспондент ГолосUA..

«У будь-якій країні світу поліцейські застосовують недозволені методи (силу, тортури) для отримання потрібної оперативної інформації та розкриття злочину. Наші так само роблять. Але питання у тому, що за кордоном значно менший відсоток розкриття злочинів за допомогою порушення закону , ніж у нас», — сказав Е. Багіров.

Він також повідомив, що майже у кожній кримінальній справі є скарги затриманих чи підсудних про те, що з них вибивали зізнання.

«Це стало шаблонною системою захисту. Нажаль, ці заяви іноді знаходять підтвердження. Тому не мало правоохоронців притягують до відповідальності за те, що вони застосовували тортури і насилля, щоб розкрити злочин».

Аби запобігти такій ситуації Міністерство внутрішніх справ України розробляє механізми для захисту прав громадян. Зокрема, планує запровадити закордонний досвід, — повідомив Е.Багіров.

«Щоб притягти до відповідальності чи довести безневинність у деяких країнах світу поліцейські дільниці обладнані відеокамерами, а кабінети мають скляні двері», — зазначив правозахисник.

Л.Лісовська />  

Читайте также по теме